Zeevracht

Of u nu goederen uit China wilt importeren of producten naar de USA wilt exporteren, wij weten de weg. Zeevracht en alles wat erbij komt kijken, uitbesteden? Van FCL (Full Container Load) tot LCL (Less than Container Load) tot OOG (Out-of-Gauge Cargo) bent u bij TransFreight International B.V. aan het juiste adres.

Ontdek onze diensten op het gebied van zeevracht:

Wilt u weten wat uw zeecontainer uit China kost? Of wilt u enkel een aantal pallets naar bijvoorbeeld Dubai vervoeren? Wij helpen u snel verder met een passende offerte voor het uitbesteden van uw zeevrachtzending. Neem de proef op de som en vraag telefonisch of online vrijblijvend een offerte aan.

FCL en LCL zeevracht

In zeevracht worden vaak de termen FCL en LCL gebruikt. FCL staat voor Full Container Service en LCL is Less than Container Load. Bij FCL transport wordt de gehele container gebruikt voor alleen uw lading. Bij LCL worden meerdere ladingen van verschillende verzenders in één container vervoerd. Deze zendingen worden in de laadhaven geconsolideerd en zo samen vervoerd naar de bestemmingshaven.

Full Container Load (FCL) zeevracht

Er worden jaarlijks miljoenen zeecontainers vervoerd. In de meeste gevallen gaat dit om volle 20 DC (20 foot) of 40 DC / 40 HC (40 foot) containers. We spreken dan over Full Container Load, oftewel FCL. Meestal ligt het omslagpunt, waarbij FCL voordeliger is dan LCL, op ongeveer 12 pallets, maar dit is afhankelijk van de containerprijzen en de laadhaven en bestemmingshaven. Wilt u weten wat voor uw zending de beste oplossing is, neem dan contact op met onze specialisten.

Een andere reden om te kiezen voor Full Container Load is, als u bijvoorbeeld breekbare goederen, gekoelde goederen of gevaarlijke goederen vervoert. Doordat uw lading bij FCL de enige lading in de container is, is het risico op schade aan goederen aanzienlijk lager dan bij LCL.

Less than Container Load (LCL) zeevracht

Ook als u geen zeecontainer vol heeft, kunnen wij uw goederen overzee vervoeren. Wij kunnen uw zending consolideren samen met andere partijen, die naar dezelfde haven moeten. U betaalt slechts het gedeelte van de container dat u ook écht gebruikt. Ook voor kleine zeevrachtzendingen is TransFreight International de ideale logistieke dienstverlener.

Wat is LCL (Less than Container Load)

Zeevracht is niet alleen geschikt voor grote ladingen, maar zeker ook voor kleine ladingen. Door efficiënt te werken en meerdere kleine zendingen met elkaar te combineren, kunnen ook kleine hoeveelheden goederen per schip worden vervoerd. Het vervoeren van kleine hoeveelheden wordt in zeevrachtterminologie LCL- transport (Less than container load) genoemd. Het combineren van meerdere zendingen heet consolideren. Wij verzorgen het hele proces van groupagetransport en consolideren voor u. Wij regelen het hele proces en zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Wij vervoeren uw zeevracht met LCL naar elke bestemming ter wereld. Kostenbesparend, efficiënt én goed voor het milieu.

Wilt u ook dat alles voor u geregeld wordt én genieten van voordelige tarieven? Vraag dan vandaag nog een offerte aan of neem contact met ons op.