Oversized cargo & Project cargo (OOG)

Wij bieden wereldwijd transport voor uw vracht, waarbij we niet alleen standaard containerservice aanbieden, maar ook buitenmaatse (OOG) vracht, oversized cargo, project cargo en breakbulk transport.

Persoonlijke aandacht heeft bij ons de hoogste prioriteit. Hierdoor zijn onze specialisten altijd in staat met u mee te denken. Zo kunnen wij luchtvracht- en zeevrachtdiensten bieden, die aan uw behoeften én goederen voldoen. Liever een totaaloplossing? Ook de douane- afhandeling kunnen wij voor u verzorgen!

Project Cargo

Bij projectlading kunt u denken aan bijvoorbeeld een hele elektriciteitscentrale, metrostellen, windmolendelen of brugdelen. Dit is vracht die we onverpakt moeten laden en niet in een container past. In dat geval is er een projectmatige aanpak nodig.

Bij een lading met afzonderlijke afmetingen of gewicht kan de kleinste fout grote schade veroorzaken. Planning, precisie en aandacht zijn dus essentieel. Bij TransFreight International kunt u altijd terecht voor projectladingen. Wij weten precies wat er nodig is om uw zending soepel de wereld over te brengen en te zorgen dat uw projectladingen veilig arriveren op de bestemming.

Import & export van oversized cargo

Bijzondere vracht en transport dat buiten de ‘reguliere’ kaders valt, vereist een andere aanpak. Onze specialisten in oversized cargo organiseren het transport van uw bijzondere vracht. Geen vracht is voor ons te lang, breed, diep, zwaar of hoog. Wij gaan uitdagingen niet uit de weg en zoeken samen met u naar een passende oplossing. Vraag nu uw offerte aan voor een aanpak en oplossing op maat.

Out of Gauge Cargo

Wij zijn experts in het transport van goederen in containers. We zijn ons er ook van bewust, dat uw lading soms niet in een standaardcontainer past. Daarom bieden wij onze expertise aan om uw buitenmaatse lading (Out of Gauge cargo) te vervoeren. Hierbij kunt u denken aan het vervoeren middels bijvoorbeeld Open Top containers of Flatrack containers. Ook bieden wij hulp en oplossingen bij het vastzetten van uw zendingen.

Wat is OOG (Out of Gauge) Cargo

Out of Gauge (OOG) vracht is elke vracht die niet in standaard zeecontainers kan worden geladen, omdat ze simpelweg te groot is. De term is een zeer losse classificatie van alle lading met afmetingen buiten de maximale 40HC-containerafmetingen. Dat is een lengte van meer dan 12,05 meter – een breedte van meer dan 2,33 meter – of een hoogte van meer dan 2,59 meter. In plaats van in een zeecontainer kan deze lading veilig vervoerd worden op een platform, flat rack of in een open top container.

Het verschepen van OOG-vracht kan vele uitdagingen met zich meebrengen. Het correct laden, sjorren, stuwen, zekeren en behandelen van buiten de maat (OOG) lading is essentieel voor veilig transport van herkomst naar bestemming.

TransFreight International heeft ruime ervaring met het vervoeren van extra grote vracht. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen of vrijblijvend een offerte aan te vragen.