Overige containersoorten

Open Top Containers

Open Top Containers worden voornamelijk ingezet, wanneer de zending te hoog is om in een standaard container te passen of wanneer de zending van boven geladen moet worden. De container is van boven open waardoor de zending van bovenaf erin geladen kan worden. Daarna zal de container afgesloten worden met een dekzeil.

Wanneer de zending hoger is dan de container, is dit OOG (Out Of Gauge). Deze containers zijn kostentechnisch een stuk duurder, aangezien ze op de boot alleen maar bovenop andere containers gezet kunnen worden. De ruimte voor deze containers is dus beperkt.

Zodra de zending geladen is, kan de container met een zeil afgesloten worden.

Hard Top Container

Wanneer u een zware of grote vracht te verschepen heeft, die wél in een container past maar niet goed geladen kan worden door de deur, kan er gebruik worden gemaakt van een Hard Top Container. Om te laden wordt bij deze container de bovenkant van de container verwijderd.

Na het laden zal de bovenkant weer teruggeplaatst worden, zodat de container weer gesloten is en behandeld kan worden als een ‘normale’ container.

Flat Rack Containers

Wanneer uw zending te lang of breed is om in een container te passen, kan gebruik gemaakt worden van een Flat Rack Container. Dit is in feite een platform, waarop uw zending geladen wordt. Deze zending dient goed zeevrachtwaardig verpakt te zijn, aangezien deze ‘open’ vervoerd zal worden op het schip.

Reefer container

Sommige zendingen zijn niet geschikt voor vervoer in reguliere containers. Wegens de temperatuurverschillen op zee, is het daarom soms beter om uw zending te koelen.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Reefer Containers. Deze containers worden verbonden met de elektronische voeding van het schip, zodat ze constant op temperatuur blijven.

LCL (Less than Container Load) zendingen kunnen niet gekoeld vervoerd worden. Onze specialisten kunnen u adviseren hoe uw zending het beste en voordeligste vervoerd kan worden, gekoeld met luchtvracht of in een volledige container.

Non Operating Reefer Containers

Soms moeten producten volledig droog blijven en hebben weersinvloeden (afgezien van warmte en kou) een slechte invloed op de kwaliteit. Voor deze zendingen kan gebruik worden gemaakt van Non Operation Reefers. Dit zijn verouderde Reefer Containers die niet meer functioneren, maar door hun oorspronkelijke doel volledig luchtdicht zijn.

Shippers owned container

In sommige gevallen is het noodzakelijk om zelf een container aan te schaffen om uw goederen te verschepen. Deze containers heten dan SOC (Shippers Owned Containers).

Enkele voorbeelden. Het laden van een container neemt enkele weken tot maanden in beslag of u wilt de container op de plaats van bestemming laten staan als extra opslag.

Wanneer u zelf reeds een container heeft, kunnen wij deze voor u vervoeren naar de plaats van bestemming. Mocht u op zoek zijn naar een container, wij kunnen u adviseren over de verschillende mogelijkheden en een container voor u regelen.

Food Grade Container

Containers worden gebruikt voor verscheping van bijna alles. Hierdoor kan het voorkomen dat een container niet volledig deukvrij, schoon en geurloos is. Voor sommige producten is dit wel noodzakelijk, denk hierbij aan voedsel (ongekoeld). Om ervoor te zorgen dat deze producten met de juiste kwaliteit aankomen op de plaats van bestemming, zijn er Food Grade Containers. Deze containers zijn volledig schoon, droog en reukloos.

Wilt u over deze speciale containers advies of bekijken wat de mogelijkheden zijn? Bent u op zoek naar een goede prijs, neem dan vrijblijvend contact met ons op.